Kaikki vuokramökit, mökkivinkit ja mökkiopas mökkinetistä!

Suojaa mökkisi varkailta

Mökkimurrot kuriin! Mökin suojaaminen varkaiden varalta tuo mökin omistajalle mielenrauhaa. Pimeä mökki ja auraamaton tie voivat herättää helppoa kohdetta etsivän murtovarkaan puuhiinsa. Varusta oma mökkisi niin hyvin, että mökkivaras tai murtoliiga vaihtaa kohteen helpompaan. Tässä muutamia Mokki.netin kokoamia vinkkejä, miten suojaat mökkisi kutsumattomilta vierailta.
 

mokkimurto1) Laita mökille vievälle tielle vahva lukollinen teräsportti tai lukollinen puomi. Varkaat eivät silloin pääse isolla pakettiautolla mökin lähelle tyhjentämään koko mökkikalustoasi. Portti voi viestittää varkaille, että ketään ei ole kotona, mutta se voi myös pysäyttää helppoja ja nopeita kohteita etsiviä murtovarkaita.

2) Asenna tai asennuta mökillesi kunnon akkuvarmennetut murtohälyttimet. Kovaa soivat sireenit (ulko- ja sisäsireeni) pelästyttävät mökkivarkaat ja herättävät naapurit. Mökille voi asentaa myös 3G-verkossa toimivan varashälyttimen, joka sireenin äänen lisäksi lähettää (kuvallisen) tekstiviestihälytyksen vartiointifirmalle tai/ja muutamaan muuhun kännykkänumeroon esim. itsellesi ja mökkinaapurille. Jo pelkät kaupasta ostetut varashälytintarrat voivat pysäyttää pelokkaimmat varkaat.


3) Jätä radio soimaan mökin sisälle. Mökistä tuleva ääni herättää varkaan epäilyt siitä, että onko joku kotona.

4) Laita mökillesi pari ajastimella toimivaa lamppua syttymään iltaisin mökin sisällä sekä ulkona. Mökkivaras voi luulla, että joku on kotona.

5) Hanki mökillesi kunnon turvalukot, saranapuolen saranatapit ja tukevat ovirakenteet. Turvalukko hidastaa varkaan etenemistä. Kohde voi näin vaihtua helpompaan. Eivät varkaatkaan tykkää toimia rikkinäisen ikkunan kautta, kun sorkkaraudasta ei ole apua. Turvalukon eteen voi vielä asentaa suojaraudan (rakorauta), jolloin murtovaras ei näe onko turvalukko päällä vai ei.

6) Älä jätä mökille esille mitään arvokasta, mikä herättää ikkunasta kurkkijan mielenkiinnon. Älä jätä mökille mitään sellaista, mistä et halua luopua.


7) Merkitse omaisuutesi hyvin. Ota valokuvat ja sarjanumerot talteen. Sinun on helpompi silloin ilmoittaa varkauksista vakuutusyhtiöösi. Myös poliisi on kiitollinen hyvistä kuvista ja merkinnöistä mökkimurtoliigoja jahdatessa.

8) Sovi mökkinaapureiden kanssa, että he pitävät myös teidän mökkiänne silmällä. Naapurit voivat aurata toistensa pihat ja tyhjentää postilaatikot.

9) Aseta liikkeentunnistimilla syttyviä valoja talon ympärille ja mahdollisesti myös pitkälle mökkitielle. Varas ei pääse toimimaan pimeässä ja valo näkyy kauas. Epävarmuus herää.

10) Laita puomin viereen kauas mökkitielle dobermannin tai muun pelottavan koiran koirakyltti “Täällä vartion minä”. Varkaan ei tee mieli mennä kävelemään tontille, jos iso vihainen koira ilmestyy puun takaa kimppuun. Autohan jäi puomin taakse.

11) Jätä mökki asutun näköiseksi. Tee feikkikattaus ruokapöydälle ja jätä saappaat kuistille. Uunin sisään voi jättää läpinäkymättömän uunivuoan ja paristokäyttöisen led-valon palamaan. Ruoka on kohta valmista -hämäys. Mökkeilijät täytyvät olla jossain lähellä.

12) Suojaa mökin ikkunat läpinäkyvillä murtokalvoilla. Ikkunoita joutuu takomaan urakalla ennen kuin niistä pääsee läpi. Voit vaihtaa samalla myös ikkunan aukaisimiin lukot. Muista kuitenkin varmistaa, ettei mökistä tule loukkua palon syttyessä.

13) Älä jätä työkaluja tai muitakaan murtautumiseen sopivia välineitä näkyville tai lukottomaan tilaan. Näin karsit satunnaiset murtovarkaat pois tihutöistä. Tilaisuus ei tee varasta.

14) Järjestä reaaliaikainen videovalvonta mökillesi. Säänkestävät kamerat pihalle ja muutama sisälle. Videokuva siirtyy laajakaistaa pitkin verkkoon. Voit katsoa livekuvaa vaikka työpaikalla nettiselaimesta.

15) Ota kunnon vakuutus mökillesi!1 kommentti

 • Kodinturva.net

  Tervetuloa tutustumaan helppokäyttöisiin ja langattomiin GSM murtohälyttimiin sekä IP valvontakameroihin!

  Syksy lähestyy, joten on taas aika kiinnittää huomiota kodin ja kesämökin valvontaan. Nyt se on helpompaa ja edullisempaa kuin koskaan. Murtohälyttimillämme ei ole kuukausimaksua, joten laitteet ovat omiasi ja käytettävissäsi heti oston jälkeen. Sinun tarvitsee vain laittaa SIM-kortti hälyttimeen, tallentaa haluamasi puhelinnumerot, asentaa tunnistimet ja luovuttaa avaimenperäkauko-ohjaimet perheenjäsenille. Lisäksi voit vielä liimata paketin mukana tulevat tarrat postilaatikkoon, oviin ja ikkunoihin. Vakiovarusteena tulevat ovi- ja liikkeentunnistimet sekä 110db sireeni takaavat, että Sinun kotisi on turvassa kutsumattomilta vierailta.

  IP -valvontakameramme tarjoavat sinulle mahdollisuuden tarkkailla kotiasi matkapuhelimellasi, tabletillasi tai tietokoneeltasi mistä vain 24×7. Kameramme toimivat myös mainioina hälytyslaitteina, ottaen kutsumattomista vieraista kuvat liiketunnistimen avulla. Automaattinen infrapunaominaisuus nappaa todella tarkat kuvat myös pilkkopimeässä ja lähettää ne sinulle sähköpostiisi salamannopeasti.

  Tule tutustumaan tuotteisiimme lisää jo tänään!

  http://www.kodinturva.net

Kommentoi

Mokki.net - Mökkinetti - Mökkiopas