Kaikki vuokramökit, mökkivinkit ja mökkiopas mökkinetistä!

Myyrien karkoitus

Viheliäät myyrät mellastavat pihamaalla ja istutuksissa riesaksi asti. Vaivalla istutetut kukkasipulit ja juurekset katoavat herkkupaloina pieniin suihin. Tässä erilaisia käyttäjien jättämiä vinkkejä myyrien karkoitukseen.


1) Tuhkaa
Kaada myyrien koloihin tuhkaa takasta, saunasta ja grillistä. Myyrät vieroksuvat tuhkahiukkasia, jotka tunkeutuvat helposti pieniin sieraimiin ja silmiin. Tee tuhkan sirottelusta joka päiväinen ruutiini.

2) Valkosipulia
Laita valkosipuli kynsiä myyrän koloihin. Myyrävät eivät voi sietää valkosipulin hajua.
Murskaa valkosipulin kynnet ensin.

3) Kissa
Hanki kissa mökille. Kissa saalistaa pienet nelijalkaiset pois pihamaalta tihutöitä tekemästä. Älä ota kuitenkaan kesäkissaa!


4) Pakokaasua
Kaasuta myyrät pois pihamaalta. Laita auton pakoputkeen letku, joka ohjautuu myyrän koloon. Aina kun savua alkaa nousta jostain kolosta, niin tuki se ja jatka kaasutusta. Pakokaasu ajaa myyrät melko varmasti pois.

5) Karkoitin
Hanki K-Raudasta pattereilla toimiva ultraääniä lähettävä myyräkarkoitin. Karkoitin laitetaan maan alle kiusaamaan myyriä äänillään. Aikuiset ja lapset eivät kuulee karkoittimen ääntä, joten siitä ei ole haittaa.

6) Älä ruoki
Älä ruoki pikkulintuja siemenillä ja jyvillä. Maahan tippuneet siemenet houkuttelevat paikalle myös myyrät, hiiret ja rotat.

7) Suojaa juuret
Istuta kukat ja istutukset maan alle peltiämpäreihin. Myyrät eivät pääse pellin läpi käsiksi juuriin.Kommentoi

Mokki.net - Mökkinetti - Mökkiopas