Kaikki vuokramökit, mökkivinkit ja mökkiopas mökkinetistä!

Muurahaisten karkoitus

Mökin sisälle tunkeutuvat muurahaiset aiheuttavat mielipahaa mökkiväen keskuudessa. Muurahaiset voivat levitellä bakteereita ja pistokset eivät tunnu kivoilta. Myös pihamaalla meuhkaavista muurahaisista voi olla haittaa ainakin pistoksien muodossa, vaikkakin muurahaiset pitävät pihan muut tuholaiset kurissa. Kokosimme sinulle muutamia hyviä muurahaisten karkoitusvinkkejä.


1) Säilö ruoka oikein
Varmista, ettei kodissasi ole liian helposti ruokaa tarjolla muurahaisille. Yleisimmin juuri mustat sokerimuurahaiset tulevat sisään etsimään ruuan tähteitä. Korjaa lattialle tippuneet tähteet ja lemmikkieläinten ruuat talteen. Pidä ruoka suojassa aina suljettavissa pelti-, muovi- tai ruokapurkeissa.

2) Pidä keittiö puhtaana
Pese keittiön pinnat ja pöydät ja lattia puhtaiksi. Älä jätä tahmeita pintoja muurahaisten iloksi. Kun yksi muurahainen löytää jostain herkkua, se vie herkkua pesään ja pian kymmenet saman pesän muurahaiset ovat sisällä herkun kimpussa. Pese myös kodinkoneiden alta.

3) Muurahaissirote
Käytä Baygonin muurahaissirotetta. Sirotetta laitetaan muurahaisten kulkuaukoille. Muurahaiset kantavat myrkyn pesäänsä ja pesä tuhoutuu.


4) Tiivistä
Katkaise muurahaisten kulkureitit mökin sisään. Tiivistä ovien, ikkunoiden ja listojen aukot ja raot tiivisteillä.

5) Suolaa rakoihin
Laita suolaa tai kanelia rakoihin mistä muurahaiset tulevat sisälle.

6) Kiehuvaa vettä
Kaada kiehuvaa vettä terasseilla ja pihamaalla oleviin muurahaispesiin. Tehoa kannattaa tehostaa suolalla.

7) Siirrä pihakeot
Isot pihakeot voi yrittää siirtää lapion ja kottikärryjen avulla. Muista kaivaa syvältä, että kaikki pesäonkalot ja muurahaiset tulevat mukaan.

8) Käytä ammattilaisia
Jos muurahaiset eivät poistu huoneistosta usean yrityksen jälkeen, käänny ammattilaisten puoleen.Kommentoi

Mokki.net - Mökkinetti - Mökkiopas