Kaikki vuokramökit, mökkivinkit ja mökkiopas mökkinetistä!

Kesämökin koordinaatit

Koordinaateista voi olla arvaamatonta hyötyä mökkeilevälle tai veneilevälle kesälomalaiselle. Kansalaisen Karttapaikalta mökin koordinaatit saa autonavigaattoria ja pelastuslaitosta varten helposti.


 

Kesälomalainen voi selvittää kesäpaikkansa tarkan sijainnin Maanmittauslaitoksen verkkopalvelun karttojen ja koordinaattien avulla. Sijainti koordinaatteina kannattaa selvittää erityisesti silloin, kun kesänviettopaikalle ei ole tiedossa tarkkaa osoitetta.

Ennakkoon selvitetyistä koordinaateista voi olla korvaamatonta apua hätätilanteen sattuessa. Hätäkeskukseen soitettaessa avun saa varmimmin perille, kun tietää sijaintinsa osoitteen tai koordinaatit mahdollisimman tarkasti. 

Mökkivieraat voi opastaa perille antamalla kohteen tarkat koordinaatit, jotka voi syöttää auton navigaattoriin.

Näin poimit vapaa-ajanviettopaikkasi koordinaatit Karttapaikalta:

1. Mene verkko-osoitteeseen www.karttapaikka.fi. Kansalaisen Karttapaikka.
2. Hae haluamasi paikka osoitteella tai paikannimellä.
3. Liiku karttanäkymässä nuolilla ja muuta kartan mittakaavaa suurennuslasityökalun avulla, kunnes tunnistat kohteesi.
4. Siirry “Muunna”-välilehdelle ja napsauta kartalta tarkkaa kohtaa, niin näet tarvitsemasi koordinaatit peruskoordinaatistossa.
5. Paina “Muunna”, niin saat koordinaatit myös muissa yleisimmissä koordinaatistojärjestelmissä.
6. Pelastuslaitosta ja autonavigaattoria varten poimi “EUREF-FIN maantieteelliset (~WGS84)” -koordinaatit eli pohjoista leveyttä ja itäistä pituutta kuvaavat asteluvut.

Karttapaikalla karttoja selaillessasi voit myös tilata maksullisen karttatulosteen haluamaltasi alueelta. Säänkestävä karttatuloste on hyödyllinen lahjaidea myös tuliaisiksi mökille.

Lue myös Hätäkeskuslaitoksen ohjeet hätäpuhelun soittajalle
http://www.112.fi/index.php?pageName=koordinaatti

Kansalaisen Karttapaikka on Maanmittauslaitoksen verkkopalvelu, joka tarjoaa maastokartat ja ilmakuvat Suomesta. Sivusto on ilmainen ja kaikille avoin. Palvelun löydät osoitteesta www.karttapaikka.fi


Kommentoi

Mokki.net - Mökkinetti - Mökkiopas